CIS Moduler

Modulerna presenteras

Helhetslösningar

Effektivisera din verksamhet

Appar

iOS & Android

Molntjänst

Låt CargoIT sköta drift & underhåll

Nyheter

 • CIS Spedition 3.0 först ut med modern e-freight

  Transportnet.se har uppmärksammat denna nyhet, besök sidan.

  Nu sjösätter CargoIT som första aktör en snabb och säker kommunikation för e-freight.       

  efreight

  CargoIT har sedan hösten 2016 tecknat ett samarbetsavtal med CHAMP Cargosystems i Luxemburg. Detta för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov av e-freight för flyg export i CIS Spedition.


  - CIS Spedition förenklar processer för kunden och skapar större och bättre möjligheter i kommunikationen med externa system, däribland e-freight. Kundens konkurrenskraft ökar genom förmågan till ökad precision gentemot sina kunder, tack vare effektiv kommunikation och spårbarhet mellan system. CargoIT är stolta över att nu vara en av de första aktörerna att kunna leverera ett för IATA och flygbolagen, nytt, modernt och lättanvänt gränssnitt, XML*, säger vice VD Joel Winninge.

   

  CargoIT frångår därmed den tidigare standard som använts av IATA under många år. Den fördel som ni som kund kan se av detta är exempelvis att betydligt mer data kan sändas i varje meddelande. I tidigare gränssnitt har man ofta behövt ”kapa” vissa delar/fält då formatet inte kunnat ta emot allt. Det nya formatet gör det betydligt enklare att göra tillägg och förändringar om så skulle krävas eller önskas. Flygbolagen har startat sin implementation av XML men fortfarande ligger merparten kvar via det gamla gränssnittet.
  CHAMP’s roll i det hela är att ta emot våra/era meddelanden direkt från CIS Spedition och se till att de når vart och ett av flygbolagen i det format de kan ta emot informationen, samt att vidarebefordra svars-/statusmeddelanden tillbaka in i CIS Spedition. Med ett nytt, konkurrenskraftigt och lättanvänt gränssnitt står CargoIT väl rustade inför framtiden och kan erbjuda en snabb och säker kommunikation för e-freight.


  *XML har funnits under många år och är standard i CargoIT’s alla integrationer men är däremot nytt för IATA och flygbolagen som ännu är i en begynnelsefas med detta format.

  För mer information om hur CIS spedition och e-freight kan förenkla samt skapa större och bättre möjligheter i kommunikationen med externa system, kontakta:

  Joel Winninge, Vice VD    (070 - 41 30 511)

   
 • Transport & logistikmässan Göteborg

  Erik Budell och Joel Winninge som representanter för CargoIT under Transport och Logistikmässan 16-17 november.

   
 • Tulldeklaration

  CargoIT är mitt uppe med att ta fram det nya meddelandet standarddeklaration för upplägg på tullager. Sammanfattningvis är denna nya procedur en sammanslagning av transitförfarandet och avslut på detta.

  I början kommer det att vara tullagerhavaren som kommer att skicka deklarationen. Dels kan ärendet skickas direkt för att flytta godset eller så kan en föranmälan göras som sedan aktiveras med ett meddelande. 30 dagar är tidsfristen för att skicka aktiveringsmeddelandet från att föranmälan blivit mottagen. Detta ska vara igång första november.

  Steg två blir att kunden ska kunna skicka och då ska lagerägaren kunna skicka ett meddedelande för att acceptera eller neka upplägget. Mer ingående information kommer kontinuerligt att läggas ut på hemsidan samt skickas ut till CargoIT's kunder.

   

   

Nya kunder

 
Unitrans Shipping & Transport AB väljer uppgradering till CIS Spedition 3.0 (2017-02-17)

Företaget väljer att gå över på CIS Spedition 3.0  i molnet med koppling mot CIS Tull. I lösningen ingår file-upload vilket möjligör sparande av olika dokumentyper och bilder på ordernivå.

 

H.Distribution AB väljer CIS Lager/3PL (2017-02-14)

Företaget ser stor nytta i att digitalisera flödet samt möjlighetet att kunna erbjuda kunderna inloggningsmöjligheter för att i realtid se aktuellt lageraldo och statistik. I lösningen ingår den nya funktionen att kunna sätta tullstatus på godsnivå, det menas med att man i lageröversikten samt i rapporter kan se om godset har status EU eller är kopplat till ett G-nummer.

 

AA International AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 från CargoIT (2016-11-22)

AA International har valt en modern integrerad lösning med Speditions- och Tullsystem. De har även valt att inkludera funktionalitet för e-AWB, elektronisk hantering av CASS, integration mot affärssystem samt ärendebaserat tullager.

 

Imex Lagerservice AB väljer CIS TUll 3.0 ASP (2016-10-17)

Företaget har valt CIS Tull 3.0 ASP för tullagerlagerjournalen samt elektroniska UTL.

 

Conroute Group AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 från CargoIT (2016-09-26)

Koncernen med sina två dotterbolag Conroute AB samt Conroute Air & Sea AB, har valt en integrerad lösning med Speditions- och Tullsystem. Utöver det ingår också funktionalitet för E-AWB, file-upload, integration mot affärssystem, kundwebb och EDI-orderimport.

 
Helsingborg Cargo Center AB väljer helhetslösning från CargoIT med moduler för spedition/transport, lager, tull och tullager (2016-09-22)

Företaget har valt ett helhetskoncept med tillval som CIS Transport APP, tranportbokning med Unifaun, file-upload och integration mot affärssystem. 

 
JAB Logistic AB väljer CIS Tull 3.0 ASP med nya förfarandet standardtulldeklaration för upplägg på tullager (2016-09-15)

JAB Logistic kommer att sköta upplägg på tullager med tullsystemet samt använda den elektroniska tullagerjournalen för bokföring.

 

Nordic Bulkers AB väljer CargoIT’s helthetslösning för sin tull, lager och transportadministration (2016-07-25)

Nordic Bulkers har valt CargoIT som leverantör för en helintegrerad lösning för flödet av tullvaror och gemenskapsvaror i Wallhamn. Detta kommer att effektivisera arbetet och göra det mer användarvänligt. Lösningen ingår hela CargoIT’s produktsortiment med de olika modulerna CIS Tull 3.0, CIS Spedition 3.0, CIS Lager och tullager. Transportbokning kommer ske med Unifaun WEB-TA som är integrerad med CIS.

 
Transab AB  satsar på CIS Kombiterminal (28-06-2016)

CargoIT kan meddela att Nässjö kombiterminal väljer att satsa på CargoIT´s system anpassat för containerhantering.

Systemet ska dels konverteras till Java Web Start samt att två olika orderimporter ska tas fram, för att effektivisera arbetet för inkommande och utgående containers.

 

Landskrona Trans Logistic Aktiebolag väljer CIS Tull 3.0 ASP (14-06-2016)

Företaget väljer molntjänslösning av tullsystemet för mottagande av transiteringar (ankomst/lossning).

Tullagerjournalen bokförs i den ärendebaserade tullagermodulen som uppfyller Tullverkets nya krav. 

 

Aktiebolaget Rydéns i Gnosjö – Automatiserat artikelbaserat tullager

Mattias Einebrant
Den integrerade lösningen, tillsammans med att CIS Tull 3.0 är molnbaserat, gör arbetet flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt. CIS Tull 3.0 är en del av det dagliga arbetet.
Mattias Einebrant Lageransvarig

Kerry Logistics (Sweden) AB - CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0

Torbjörn Hagberg
Vi upplever CIS Spedition 3.0 som flexibelt och lättöverskådligt, det ger oss en bra kontroll över våra intäkter och kostnader på detaljerad nivå.
Torbjörn Hagberg VD

Rapido Klara Transport AB - CIS Transport

Lars-Gunnar Berghel

Vi var mycket nöjda med vårt tidigare transportsystem och CargoIT som systemleverantör och i takt med att våra kunder började kräva elektronisk transportbokning samt möjligheter att följa status på lagda bokningar, så insåg vi behovet av ett modernt transportsystem för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftiga. Med webbaserade CIS Transport känner vi att vår verksamhet är rustad med ett transportsystem för framtiden, som uppfyller våra kunders ökande krav.

Lars-Gunnar Berghel VD
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

CargoIT AB | Anton Tamms väg 1, 194 34 Upplands Väsby | www.cargoit.se | 08-594 806 30 | contact

Breadcrumbs