CIS Moduler

Modulerna presenteras

Helhetslösningar

Effektivisera din verksamhet

Appar

iOS & Android

Molntjänst

Låt CargoIT sköta drift & underhåll

Besök Tullbloggen

Robert Bonde, produktchef för CIS Tull
berättar vad som händer inom tullvärlden

Nyheter

 • Uppläggsdeklaration

  CargoIT är mitt uppe med att ta fram det nya meddelandet uppläggsdeklaration för upplägg på tullager. Sammanfattningvis är denna nya procedur en sammanslagning av transitförfarandet och avslut på detta.

  I början kommer det att vara tullagerhavaren som kommer att skicka deklarationen. Dels kan ärendet skickas direkt för att flytta godset eller så kan en föranmälan göras som sedan aktiveras med ett meddelande. 30 dagar är tidsfristen för att skicka aktiveringsmeddelandet från att föranmälan blivit mottagen. Detta ska vara igång första november.

  Steg två blir att kunden ska kunna skicka och då ska lagerägaren kunna skicka ett meddedelande för att acceptera eller neka upplägget. Mer ingående information kommer kontinuerligt att läggas ut på hemsidan samt skickas ut till CargoIT's kunder.

   

   
 • CargoIT ställer ut på logistikmässan i Göteborg

   

  BESÖK CARGOIT i MONTER A04:19

  KOSTNADSFRIA  BILJETTER HÄR

   
 • Ärendebaserat tullager - möter Tullverkets nya krav

   

  "Vi har lösningen för er som sitter med  Tullager i Excel"

  Med den ärendebaserade Tullagerjournalen skapas redovisningen utifrån dina tullrörelser per automatik. Du slipper föra en redovisning separat då CIS Tull för journalen åt dig. Detta är ett användarvänligt system för dig med kolli in och kolli ut. Med det extra fältet för Artiklel/Nr/Sort kan intaget taggas med olika attribut liksom uttagen t.ex. chassinummer, tank för olja, artikel, mm. Möjlighet finns att lägga upp och journalföra kolli i ett annat kollislag än hur det transporterats. Genom att lägga upp bokföringsrader i tullärendet är detta transaktionsbaserat enligt de nya kraven för journalföring. Journalföringen anpassas löpande för nya UCC krav.

   

   

Nya kunder

 
Imex Lagerservice AB väljer CIS TUll 3.0 ASP (2016-10-17)

Företaget har valt CIS Tull 3.0 ASP för tullagerlagerjournalen samt elektroniska UTL.

 

Conroute Group AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 från CargoIT (2016-09-26)

Koncernen med sina två dotterbolag Conroute AB samt Conroute Air & Sea AB, har valt en integrerad lösning med Speditions- och Tullsystem. Utöver det ingår också funktionalitet för E-AWB, file-upload, integration mot affärssystem, kundwebb och EDI-orderimport.

 
Helsingborg Cargo Center AB väljer helhetslösning från CargoIT med moduler för spedition/transport, lager, tull och tullager (2016-09-22)

Företaget har valt ett helhetskoncept med tillval som CIS Transport APP, tranportbokning med Unifaun, file-upload och integration mot affärssystem. 

 
JAB Logistic AB väljer CIS Tull 3.0 ASP med nya förfarandet standardtulldeklaration för upplägg på tullager (2016-09-15)

JAB Logistic kommer att sköta upplägg på tullager med tullsystemet samt använda den elektroniska tullagerjournalen för bokföring.

 

Nordic Bulkers AB väljer CargoIT’s helthetslösning för sin tull, lager och transportadministration (2016-07-25)

Nordic Bulkers har valt CargoIT som leverantör för en helintegrerad lösning för flödet av tullvaror och gemenskapsvaror i Wallhamn. Detta kommer att effektivisera arbetet och göra det mer användarvänligt. Lösningen ingår hela CargoIT’s produktsortiment med de olika modulerna CIS Tull 3.0, CIS Spedition 3.0, CIS Lager och tullager. Transportbokning kommer ske med Unifaun WEB-TA som är integrerad med CIS.

 
Transab AB  satsar på CIS Kombiterminal (28-06-2016)

CargoIT kan meddela att Nässjö kombiterminal väljer att satsa på CargoIT´s system anpassat för containerhantering.

Systemet ska dels konverteras till Java Web Start samt att två olika orderimporter ska tas fram, för att effektivisera arbetet för inkommande och utgående containers.

 

Landskrona Trans Logistic Aktiebolag väljer CIS Tull 3.0 ASP (14-06-2016)

Företaget väljer molntjänslösning av tullsystemet för mottagande av transiteringar (ankomst/lossning).

Tullagerjournalen bokförs i den ärendebaserade tullagermodulen som uppfyller Tullverkets nya krav. 

 

Aktiebolaget Rydéns i Gnosjö – Automatiserat artikelbaserat tullager

Mattias Einebrant
Den integrerade lösningen, tillsammans med att CIS Tull 3.0 är molnbaserat, gör arbetet flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt. CIS Tull 3.0 är en del av det dagliga arbetet.
Mattias Einebrant Lageransvarig

Clas Ohlson - CIS Tull 3.0 & Tullager

Maria Ax
Samarbetet i förstudien med CargoIT har fungerat mycket bra. Våra krav när det gäller funktion, arkitektur och användarvänlighet uppfylls av CargoIT’s lösningar på ett tillfredsställande sätt. Vi ser fram emot att få det nya systemet på plats och att se resultatet av den nya tullhanteringen
Maria Ax Speditionschef, Clas Ohlson

Rapido Klara Transport AB - CIS Transport

Lars-Gunnar Berghel

Vi var mycket nöjda med vårt tidigare transportsystem och CargoIT som systemleverantör och i takt med att våra kunder började kräva elektronisk transportbokning samt möjligheter att följa status på lagda bokningar, så insåg vi behovet av ett modernt transportsystem för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftiga. Med webbaserade CIS Transport känner vi att vår verksamhet är rustad med ett transportsystem för framtiden, som uppfyller våra kunders ökande krav.

Lars-Gunnar Berghel VD
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

CargoIT AB | Anton Tamms väg 1, 194 34 Upplands Väsby | www.cargoit.se | 08-594 806 30 | sales@cargoit.se | support@cargoit.se

Samarbetspartners

Partners

Breadcrumbs