CIS Moduler

Modulerna presenteras

Helhetslösningar

Effektivisera din verksamhet

Appar

iOS & Android

Molntjänst

Låt CargoIT sköta drift & underhåll

Aktiebolaget Rydéns i Gnosjö – Automatiserat artikelbaserat tullager

Mattias Einebrant
Den integrerade lösningen, tillsammans med att CIS Tull 3.0 är molnbaserat, gör arbetet flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt. CIS Tull 3.0 är en del av det dagliga arbetet.
Mattias Einebrant Lageransvarig

Kerry Logistics (Sweden) AB - CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0

Torbjörn Hagberg
Vi upplever CIS Spedition 3.0 som flexibelt och lättöverskådligt, det ger oss en bra kontroll över våra intäkter och kostnader på detaljerad nivå.
Torbjörn Hagberg VD

Rapido Klara Transport AB - CIS Transport

Lars-Gunnar Berghel

Vi var mycket nöjda med vårt tidigare transportsystem och CargoIT som systemleverantör och i takt med att våra kunder började kräva elektronisk transportbokning samt möjligheter att följa status på lagda bokningar, så insåg vi behovet av ett modernt transportsystem för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftiga. Med webbaserade CIS Transport känner vi att vår verksamhet är rustad med ett transportsystem för framtiden, som uppfyller våra kunders ökande krav.

Lars-Gunnar Berghel VD

CHAMP Cargosystems - Cooperation

Edward Dorr

Bringing CargoIT into the CHAMP family of trusted partners has been nothing short of ideal.

Edward Dorr Director Community Integration Services

Nyheter

 • Glad Sommar önskar CargoIT

  Vi ser fram emot hösten med inspirerande seminarier och spännande projekt tillsammans med er, men först vill vi önska er en fin sommar.

  Supporten är öppen hela sommaren och vi finns tillgängliga mellan 8.30 och 16.00 from 15:e juni till 15:e augusti

  Skickar med en vänlig påminnelse om att se över CSR-certifikat så att de inte går ut under sommaren, utan certifikatet kan man inte skicka deklarationer.

  Glad Sommar önskar vi på CargoIT

   
 • Tullverket stoppar driftsättningen av anläggning för tillfällig lagring

  Tullverket har beslutat att inte införa den nya hanteringen för anläggning för tillfällig lagring som planerat den 1 februari 2019. Orsaken är att EU-kommissionen har lämnat ett förslag som innebär stora förändringar i fråga om vilka uppgifter som ska lämnas. 

  EU- kommissionens arbetsgrupp har konstaterat att det finns mycket stora skillnader mellan den nuvarande lagstiftningen i bilaga B och de it-system som berörs av uppgifterna, exempelvis NCTS, AES och ICS2. Harmonisering mellan systemen i de olika medlemsländerna är nödvändig för att systemen ska kunna fungera ihop. Detta gäller inte minst den uppdaterade summariska införseldeklarationen som ska driftsättas år 2021.

  Tullverket arbetar nu vidare med att planera för när vi kan starta upp arbetet igen. I dagsläget vet de inte när det kommer att vara klart men troligtvis tidigast under år 2020.

  Läs mer...  
 • CargoIT tackar för detta år och önskar alla en God Jul

  CargoIT tackar för detta år och önskar alla en God Jul

  Efter en hektisk höst med mycket spännande utveckling, många nya kunder och nya ägare tackar CargoIT för året som gått och önskar alla en riktigt fin jul och på återseende 2019. 

  Följande en kort återblick över höstens aktiviteter.

  Läs mer...  
 • Moderna och effektiva IT- och logistiklösningar för industrin och tillverkande företag

  Moderna och effektiva IT- och logistiklösningar för industrin och tillverkande företag

  Moderna och effektiva IT- och logistiklösningar för industrin och tillverkande företag. Med integrerade moduler för Transport och Tullhantering kan ditt företag ta full kontroll över verksamhetens processer. Slipp onödig outsourcing av företagets logistikflöden och få istället all nödvändig information tillgänglig inhouse via en och samma plattform- CIS- Cargo Information Systems. CargoIT erbjuder tredje generationens IT-system inom spedition, transport, lager och tull - CIS. De ingående modulerna är användarvänliga och intuitiva.  De är uppbyggda för att vara enkelt anpassningsbara för olika behov gällande användning/användare/teknik. En stor fördel med den nya tekniken är att systemen blir helt skalbara, dvs. man kan ha tillgång till samma funktionalitet i ett litet användarsystem för en användare som i det stora företagets system med flera hundra användare. Plattformen är webbaserad med modulerna integrerade i molnet.

  Export och import mellan Norge, Örebroregionen och hela Sverige kan effektiviseras

  Norge är en av Sveriges viktigaste handelspartners och exportländer. Basen utgörs av tillverkande och industriföretag som är navet för svensk tillväxt. Örebroregionen spelar en viktig roll när det gäller logistikflöden och inte minst godstransporter. Bara mellan 2017 och 2018 ökade exporten med 15 procent mellan Sverige Norge, detta trots att många företag och företagare möter och upplever stora hinder just gällande export och import länderna emellan. Business Sweden visar i en rapport att hela 65 procent är missnöjda med sina distributörer. Potentialen att effektivisera och intensifiera handeln mellan länderna är mycket stor. Som en ledande IT leverantör av logistiklösningar erbjuder CargoIT lösningar för att förenkla ditt företags hantering av export och import mellan Sverige, Norge och globalt.  

  Turnfunktion- kör raka vägen mellan länderna och slipp ombud

  I vårt system CIS- Cargo Information System slipper du krångliga ombud för dina export- och importdeklarationen. Istället skapar du enkelt exportdeklaration i Sverige som då samtidigt skapas i Norge. På så sätt är alla papper för deklaration länderna emellan klara och chauffören kan köra raka vägen över gränserna. Informationen om tullförfarandet finns integrerat och tillgängligt i företagets nuvarande affärssystem och onödig byråkrati kan undvikas.

  Läs mer...  
 • Kundportal med unika funktioner för ökad servicegrad

  CargoIT erbjuder en ny modern och dynamisk kundportal för ökad servicegrad gentemot kunder inom IT- och logistikbranschen. Byggd med ny teknik i ett dynamiskt gränssnitt kan den anpassas efter kundens behov och även för olika typer av enheter.

  Läs mer...  
 • CargoIT joins the WiseTech Global group

  On 30 October 2018, we announced that CargoIT joined the WiseTech Global group.

  “This is a great opportunity for CargoIT and our customers, which we will continue to work closely with. WiseTech brings significant global expertise and extensive development capabilities that we can tap into to create even more effective logistics solutions for CargoIT and the wider region.” Christina Wiklund and Björn Wiklund

   

  Läs mer...  
 • CargoIT i Transportnet om ny VD

  Winninge ny VD på CargoIT

  Joel Winninge ny VD för det ledande IT- och logistikföretaget CargoIT. Winninge kliver upp från rollen som vice vd med målet om fortsatt expansion- framförallt på den skandinaviska marknaden.

  CargoIT är ett av Sveriges ledande IT- och logistikföretag med moderna och användarvänliga lösningar som möter dagens snabba och föränderliga miljö. Sveriges företag ligger många gånger i framkant med sina IT-lösningar och mitt mål för CargoIT är att nu på allvar fortsätta expansionen och ta marknadsandelar i Skandinavien, säger Joel Winninge, VD CargoIT. 

  Läs mer...  
 • Hög tid om du vill behålla ditt företags tullagertillstånd:

  Vill ditt företag behålla sitt tullagertillstånd är det hög tid att ställa om till det nya tullagerförfarandet som träder i kraft den 1 november. Det ledande IT- och logistikföretaget CargoIT med CIS - Cargo Informations Systems för Tullhantering är väl förberedda och kan hjälpa ditt företag att möta de nya kraven och komma i drift innan 1 november.

   

  Det nya tullagerförfarandet - CargoIT är förberedd, är du?

  Allra senast den 1 november 2018 behöver alla företag, som har och vill behålla sitt tullagertillstånd, ha gått över till det nya tullagerförfarandet med elektronisk uppgiftslämning. Det nya tullagerförfarandet innebär stora förändringar för logistikbranschens alla innehavare av tullager. Alla tidigare tillstånd omprövas av Tullverket. Bland annat skall nya meddelanden samt ny typ av bokföring införas.

  De flesta av CargoIT:s Tullagerkunder är redan över på nya tullagerförfarandet och alla kommer att vara i drift med detta i god tid före 1 november. Man beslutar själv vilket datum man väljer att gå över, men det är viktigt att tänka på att göra det så fort som möjligt för att inte stöta på problem i samband med övergången, vilket Tullverket påtalar. CargoIT och CIS Tull är väl förberedda och stödjer i övergången, båda vad gäller den information Tullverket kräver för det nya tillståndet och sedan förstås även vid själva implementationen.

  Omprövning för tillstånd för tillfällig lagring

  Även tillstånd för tillfällig lagring kommer att behöva omprövas i samband med det nya tullagerförfarandet. Omprövningen har påbörjats, från Tullverkets sida, från och med april 2018. Uppgifter för tillfällig lagring kommer att behövas lämnas elektroniskt och detta möjliggörs från och med den 1 november 2018 och håller på fram till den 31 oktober 2019 då det senast behöver vara genomfört. CargoIT ligger i framkant och har redan påbörjat implementationen av de första meddelandena.

  CargoIT och CIS Tull - Cargo Information System

  CargoIT är ett IT- och logistikföretag med över 30 års erfarenhet i branschen. CargoIT erbjuder tredje generationens IT- system inom tull, spedition, transport och lager. CIS Tull är ett komplett system för Import, Export, Transitering samt Tullager och även Intrastat. CIS Tull är molnbaserat vilket innebär att det kan köras när som helst och varifrån som helst. Systemet är körbart på pc, surfplatta, smartphones etc. via en länk i web-browsern.

   

  CargoIT är väl förberedda och hjälper gärna till med övergången till det nya tillståndet för tullagerförfarandet och genomförandet innan den 1 november. För mer information, kontakta:

  Johan Eriksson, Ansvarig tillstånd nya Tullagerförfarande CargoIT

  0703-088 043

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

   

   

Nya kunder

AB Karl Hedin Sågverk väljer CIS Tull 3.0 ASP (2019-06-11)

AB Karl Hedin arbetar med råvara från skogarna i Bergslagen som försågas och förädlas lokalt till framförallt byggprodukter och specialemballage. Karl Hedin kommer att använda CIS Tull 3.0 ASP för deras export och import hantering.

 

ESSE Logistics AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2019-06-04)

ESSE Logistics är en leverantör av tredjepartslogistik som noggrant kontrollerar sina leverantörer för att säkerställa snabb och pålitlig service. De kommer att använda CIS Tull 3.0 ASP för deras tullhantering inklusive Import, Export, Transiteringar och vår Tillfälliga Lager Journal.

 

SAFT Sweden AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2019-05-23)

SAFT har alltid varit en pionjär inom batterimarknaden. I över 100 år, har de utvecklat ny teknologi för att kunna erbjuda deras kunder säkra, ekonomiska och hållbara produkter. SAFT kommer att använda CIS Spedition 3.0 för att hantera ingående och utgående transport. De kommer även att använda CIS Tull 3.0 ASP för sin tullhantering inklusive import, export och intrastart rapportering. Modulerna är helintegrerade och i lösningen ingår även flertalet integrationer mot affärssystem.

 

Ahlstrom-Munksjö AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2019-05-13)

Ahlstrom-Munksjö är en global ledare inom fiberbaserade material med avancerade funktioner och lösningar som gör deras kunders verksamhet mer effektiv och hållbar. Ahlstrom-Munksjö kommer att använda en integrerad lösning av CIS Spedition 3.0 för att planera och boka transporter samt använda CIS Tull 3.0 för sin tullhantering. I lösningen ingår även integration mot deras affärssystem och en direktintegration mot speditör/transportör.

 

Ola Eriksson Transport (OET) väljer CIS Transport (2019-05-03)

Ola Eriksson Transport AB (OET) är ett konkurrenskraftigt åkeri med fokus på transporter, bud och distribution inom Sverige, Norden och Europa. OET kommer att använda CIS Transport.

 

Crown Worldwide AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2019-04-29)

Crown Worldwide AB har kontor med anställda runtom i hela värden med nästan 50 års erfarenhet av de nödvändiga för att genomföra en lyckad flytt till ett nytt land. Crown Worldwide AB kommer att använda CIS Tull 3.0 ASP för deras export och import hantering.

 

Menzies Aviation (Sverige) AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2019-04-16)

Menzies Aviation erbjuder skräddarsydda tjänster inom främst flyg- och flygplatshantering. De är verksamma på mer än 200 flygplatser på 6 kontinenter. Menzies Aviation kommer att använda CIS Tull 3.0 ASP för deras tillfälliga lagerbokföring.

 

Alpha Globe väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull ASP (2019-04-11)

Alpha Globe har gedigen erfarenhet och god kunskap inom alla typer av transporter och logistik med huvudfokus inom sjö, flyg och vägtransport. Alpha Globe kommer att använda en helhetslösning av CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP med stöd för Sjö, Flyg och Väg samt Import och Export. De kommer även att använda CargoITs Kundwebb för Kundorderregistrering och Track and Trace. Deras system kommer även vara integrerat mot deras affärssystem FortNox och InExchange Network.

 

GIGA Logistic AB väljer CIS Spedition 3.0 (2019-03-26)

GIGA Logistic AB är ledande inom specialtransporter där godset inte får plats på vanliga lastbilar i Sverige och flertalet länder i Europa. Förutom själva transporten ombesörjer GIGA även tillstånd men div. myndigheter, vägtransporttjänster, följebilar, vägbesiktningar m.m. GIGA Logistic AB kommer att använda CIS Spedition 3.0 för sin transportplanering med stöd för väg.

 

FL Shipping AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2019-01-29)

FL Shipping är ett fristående speditionsföretag som huvudsakligen ombesörjer transporter av skogsprodukter, t ex export av sågade trävaror och pappersmassa, samt import av kemikalier till pappersindustrin. De kommer att använda en integrerad lösning med CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 med stöd för väg och sjö, import samt export. Lösningen blir även integrerad mot ekonomisystem, rederier samt att de valt CargoITs Kundwebb som interface gentemot sina kunder.

 

MM Logistics väljer CIS Transport (2019-01-25)

MM Logistics är en Boråsbaserad transportförmedlare med Finland i fokus. MM Logistics kommer att använda CIS Transport för sin verksamhet integrerad mot Visma eEkonomi. 

 

Trelleborg Combi Transport AB, TCT, väljer CIS Spedition 3.0 (2018-11-30)

TCT är ett modernt, internationellt transportbolag som erbjuder lösningar för alla transporter. TCT kommer att använda CIS Spedition 3.0 för sin verksamhet, integrerad mot deras ekonomi – och CRM-system.

 

Dynapac Compaction Equipment AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 (2018-09-15)

Dynapac är en ledande leverantör av högteknologiska anläggningsmaskiner. Dynapac kommer att använda en integrerad lösning av CIS Spedition 3.0 för att planera och boka utgående transporter samt CIS Tull 3.0 för sin tullhantering. I lösningen ingår även integration mot affärssystem.

 

Axess Logistics AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2018-08-30)

Axess Logistics AB är ett svenskt transportföretag som erbjuder skräddarsydda billogistiklösningar. Axess Logistics kommer att använda CIS Tull 3.0 för deras tullagerhantering i form av bokföring samt deklarationer och utlämningssedlar. Lösningen innehåller även integrationer mot affärssystem samt externa parter.

 

Trelleborg Industri AB väljer CIS (2018-08-29)

Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. Trelleborg Industry kommer att använda CIS Spedition 3.0 för att hantera ingående och utgående transport, CIS Tull 3.0 för sin tullhantering samt CIS Lager/3PL. Modulerna är helintegrerade i en helhetslösning och i lösningen ingår även integrationer mot affärssystem och koppling mot transportörer via Unifaun.

 

Almer Oil & Chemical Storage AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2018-06-04)

Almer Oil & Chemical Storage AB ett av norra Europas största privatägda cisternlagringsföretag. Almer Oil & Chemical Storage AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring samt meddelanden rörande tullagerhantering.

 

Budbilar/Transport Service Sverige AB väljer CIS Transport (2018-05-14)

Budbilar/Transport Service Sverige AB väljer fortsatt CargoIT genom en uppgradering till CIS Transport. I lösningen ingår bl.a. kundwebb samt Chaufförs-APP. 

 

Göteborgs Fryshus Service AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2018-05-14)

Göteborgs Fryshus Service AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring.

 

A.L.I Frakt AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2018-04-17)

A.L.I Frakt AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring samt meddelanden kring detta, såsom transitering och tullagerdeklaration. 

 

Jata Cargo AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2018-04-11)

Företaget kommer att nyttja speditionsmodulen med stöd för väg och sjö. CIS Spedition kommer att köras integrerat med CIS Tull samt att lösningen även innefattar bl.a. integration mot ekonomisystem, stöd för e-fakturor samt kundwebb. 

 

Svecon Freight AB, Andersson & Lundqvist AB samt Gävle Skeppsklarering AB väljer CIS (2017-12-14)
Företagen kommer att använda CIS Spedition 3.0 med stöd för alla transportsätt, CIS Tull 3.0 ASP med tullagerbokföring och upplägg genom nya standarddeklaration samt CIS Lager/3PL. I lösningen ingår även integration mot ekonomisystem samt kundwebb för track & trace och bokning.

 

Fällkniven i Boden AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-11-22)

Fällkniven i Boden AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring.

 

CPN cargo-partner Network AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-11-21)

CPN cargo-partner Network AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullhantering. I lösningen ingår funktionalitet som bland annat stödjer tullagerdeklaration samt tulltaxan för att automatiskt få fram avgifter och information kopplade till varukoderna som används. 

 

Ingstad & CO AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2017-10-11)

Företaget kommer att använda speditionsmodulen med stöd för väg, sjö och flyg. En integration mellan CIS Spedition och CIS Tull gör att orderinformation överförs mellan modulerna vid skapande av tulluppdrag. I lösningen ingår även integration mot ekonomisystem samt matchning för CASS-fakturor och tullräkning. 

Malmö Flygfraktterminal AB väljer CIS Tull 3.0 (2017-09-22)

Malmö Flygfraktterminal AB väljer CIS Tull 3.0 för sin tullhantering. Nu kan MFT på ett bättre sätt integrera sina tullflöden med Cargo Center.

 

Nordtrafik AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-09-21)

Nordtrafik AB väljer CIS Tull 3.0 för sin tullhantering och tullagerbokföring.

 

DHL Global Forwarding väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-08-29)

DHL Global Forwarding har valt en lösning med CIS Tull 3.0 ASP till sin verksamhet. De kommer använda sig av systemet med nyutvecklade moduler och integrationer som gör att lösningen ger dem det stöd som de behöver vid tullhantering. CargoIT ser fram emot ett givande samarbete.

 

PANTOS LOGISTICS U.K NORDIC väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-08-29)

PANTOS LOGISTICS U.K NORDIC, dotterbolag till LG Group, har valt en lösning med CIS Tull 3.0 ASP. I systemet kommer de att hantera sitt tullager med bokföring och alla elektroniska meddelanden.

 

JEK FORWARDING AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 (2017-07-10)

JEK FORWARDING AB har valt en lösning med CIS Spedition 3.0 med stöd för väg, sjö och flyg. De kommer även att använda CIS Tull 3.0 dit orderinformation skickas för skapande av tulluppdrag. I lösningen ingår även CargoITs nya kundportal samt integrering mot ekonomisystem.

 

Uddevalla Hamnterminal väljer CIS Helhetslösning (2017-06-07)

Företaget har valt att på CargoITs nya plattform använda sig av en helhetslösning bestående av CIS Spedition 3.0, CIS Tull 3.0 och CIS Lager. De kommer även att nyttja det nya förfarandet för upplägg på tullager samt tullagerbokföring.

 

Fresh Asian Import Stockholm AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-05-08)

Fresh Asian Import Stockholm AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för hantering av importärenden.

 

NTEX AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 ASP (2017-03-31)

NTEX AB har vält en lösning med CIS Spedition 3.0 med stöd för flyg och sjö. De kommer även att använda CIS Tull 3.0 för sin tullhantering dit orderinformation skickas för skapande av tulluppdrag. I lösningen ingår integrering mot ekonomisystem. 

 

E.ON Sverige väljer CIS Tull 3.0 ASP och elektronisk tullagerjournal (2017-03-29)

Enheten i Kalrshamn kommer registrera sina tullärenden samt EU-gods som lagras tillsammans. 

 

Götene Kyltransporter AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-03-07)

Företaget väljer CIS Tull 3.0 ASP för ärendebaserad tullagerjournal samt transiteringar.

CIS DriverVi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

CargoIT AB | Anton Tamms väg 1, 194 34 Upplands Väsby | www.cargoit.se | 08-594 806 30 | contact

Partners

Breadcrumbs