CIS Moduler

Modulerna presenteras

Helhetslösningar

Effektivisera din verksamhet

Appar

iOS & Android

Molntjänst

Låt CargoIT sköta drift & underhåll

Aktiebolaget Rydéns i Gnosjö – Automatiserat artikelbaserat tullager

Mattias Einebrant
Den integrerade lösningen, tillsammans med att CIS Tull 3.0 är molnbaserat, gör arbetet flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt. CIS Tull 3.0 är en del av det dagliga arbetet.
Mattias Einebrant Lageransvarig

Kerry Logistics (Sweden) AB - CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0

Torbjörn Hagberg
Vi upplever CIS Spedition 3.0 som flexibelt och lättöverskådligt, det ger oss en bra kontroll över våra intäkter och kostnader på detaljerad nivå.
Torbjörn Hagberg VD

Rapido Klara Transport AB - CIS Transport

Lars-Gunnar Berghel

Vi var mycket nöjda med vårt tidigare transportsystem och CargoIT som systemleverantör och i takt med att våra kunder började kräva elektronisk transportbokning samt möjligheter att följa status på lagda bokningar, så insåg vi behovet av ett modernt transportsystem för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftiga. Med webbaserade CIS Transport känner vi att vår verksamhet är rustad med ett transportsystem för framtiden, som uppfyller våra kunders ökande krav.

Lars-Gunnar Berghel VD

CHAMP Cargosystems - Cooperation

Edward Dorr

Bringing CargoIT into the CHAMP family of trusted partners has been nothing short of ideal.

Edward Dorr Director Community Integration Services

Nyheter

 • CargoIT först ut med tillfälligt lager och dess elektroniska utlämningssedel TSPR och även i drift med nya Tullagerförfarandet

  Den nya tullagerförfarandet innebär stora förändringar för logistikbranschens alla innehavare av tullager då alla tidigare tillstånd nu omprövas av Tullverket. Bland annat skall nya meddelanden samt ny typ av bokföring införas.

  CargoIT har varit tidigt ute och är nu klara med alla slutproven och godkända av Tullverket för Tullagermeddelanden. CargoIT är även först ut att vara klar med tillfälligt lager och dess elektroniska utlämningssedel TSPR.

  - "CargoIT fortsätter att vara en stabil leverantör av Tullsystem och är glada över att redan nu kunna vara igång i skarp drift med de nya kraven som ställs", säger Christina Wiklund, ägare CargoIT.

   
 • Seminarium 23 maj i Göteborg med brinnande aktuella ämnen: Brexit, hamnkonflikten och världsledande sjöfrakt

  Välkommen till CargoIT´s seminarium i Göteborg den 23 maj som gästas av Lars Hjälmered, vice ordförande i riksdagens näringsutskott samt Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren. De kommer bl.a. att tala om hur sjöfrakten har påverkats av hamnkonflikten i Göteborg samt om hur Brexit kan komma att innebära nya handelshinder för branschen.

   

  Program:

  8.30 - 8.45: Registrering och kaffe
  8.45 - 9.00: CargoIT hälsar välkomna
  9.00 - 10.00: Lars Hjälmered (M), riksdagsledamot från Västra Götaland och vice ordförande i riksdagens näringsutskott talar om hur hamnkonflikten i Göteborg påverkat Sveriges hamnar och om framtidens import- och exportmöjligheter inom IT- och logistikbranschen. Tid för frågor finns.
  10.00 - 10.30: CargoIT och INTTRA Alliance om hur den nya gemensamma satsningen på sjöfrakt kan effektivisera, modernisera och öka lönsamheten för verksamheter inom sjöfrakt.
  10.30 - 10.50: Fika och mingel
  10.50 - 11.50: Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren, rådgivare inom bl.a. tull, export- och importrelaterade frågor talar om Brexit som kommer ha stor påverkan på företag inom logistikbranschen med bl.a. nya handelshinder. Tid för frågor finns.
  11.50 - 12.30: CargoIT om CIS Cargo Information System-  tredje generationens heltäckande IT-system för logistikbranschen. Moderna, molnbaserade och användarvänliga moduler som är skalbara inom tull, spedition, transport och lager/3PL möter dagens behov och skapar förutsättningar för branschens företag. 
  12.30 - 13.00: Sammanfattning och frågor            
  13.00: Möjlighet till demo och att prata med CargoIT’s medarbetare om CIS
  Varmt välkommen!
  Christina Wiklund, ägare CargoIT

  Tid och plats:

  Läppstiftet, lokal Viking, Lilla Bommen 1, Göteborg

  Datum: 23:e maj, Tid: 08:30 – 13:00  

   

  Anmälan:

  (Stängd)

   
  Vid frågor, kontakta gärna: 
  Felicia Nordqvist, CargoIT
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  070-413 06 33
   
 • CargoIT på plats på Visma Spcs Integrationsmässa i Göteborg, 26 april

  CargoITs logistiksystem CIS har sedan en längre tid varit välintegrerat med Vismas olika ekonomisystem och torsdag den 26 april finns vi på plats på Visma Spcs Integrationsmässa i Göteborg och berättar mer om fördelarna med CIS. Mässan har kostnadsfritt inträde och öppet mellan kl. 10.00-14.00.

   

  Plats: Brewhouse, Åvägen 24, Göteborg

  Anmälan till mässan kan göras på Vismas hemsida här.

  Hoppas vi ses på plats!

   
 • Förenklad process med ny version av Intrastat

  Nu finns en uppdaterad version av modulen för Intrastat tillgänglig hos CargoIT för rapportering till SCB. Den nya modulens funktionalitet förenklar hanteringen för företagens registrering genom att ett minimum av data behöver registreras. Modulen finns integrerad i CIS Tull 3.0 men kan även köras som separat modul. Registrering av ärenden görs direkt i modulen eller via EDI från annat system och varje ärende, alternativt periodvis, kan sändas elektroniskt till SCB vid valt tillfälle. Systemstöd ges vid registrering av ärenden genom bl.a att fakturavärde och vikt räknas ner per respektive varurad. Systemet lär sig allt eftersom vilka varukoder med tillhörande information som tidigare använts. Nollrapporter skapas med automatik för period då inga ärenden registrerats. Som ombud finns möjlighet att ta ut debiteringsunderlag innehållande information om utförda ärenden samt möjlighet att skapa fakturor utifrån utförda intrastatärenden. 

   
 • Seminarium i Göteborg, 23 maj

  SAVE THE DATE- 23 maj håller CargoIT seminarium i Göteborg - Vi har glädjen att berätta att vice ordförande i riksdagens näringsutskott, Lars Hjälmered, riksdagsledamot från Göteborg, kommer att tala på CargoIT´s årliga seminarium om hur hamnkonflikten i Göteborg har påverkat Sveriges hamnars förutsättningar och om framtidens import- och exportmöjligheter inom IT- och logistikbranschen. Detaljerad info om hela programmet och hur du anmäler dig kommer!

   

  lars hjälmered

   

   
 • Christina Wiklund, ägare CargoIT, om den nya Brexitöverenskommelsen

  I veckan som gick presenterade EU:s chefsförhandlare den principöverenskommelse som slutits i december 2017 men som inte slutförhandlats.

  Om redan ett år, 29 mars 2019, räknar Storbritanniens premiärminister Theresa May med att landet ska påbörja utträdet ur den Europeiska Unionen.  Förhandlingar har pågått mellan Storbritannien och EU sedan i somras men mycket litet har kommit fram i form av konkret innehåll och överenskommelser. Förhoppningar är att ett avtal ska vara klart till oktober i år.


  • Med över 5 procent av Sveriges totala import och 6 procent av Sveriges totala export för 2017 är Storbritannien en av Sveriges absolut viktigaste handelspartner och utträdet ur EU kommer att påverka tusentals svenska företag, både administrativt, tids- och kostnadsmässigt, säger Christina Wiklund, ägare CargoIT.

  Läs mer...  
 • Det nya tullagerförfarandet uppskjutet till 1 november 2018

  I maj 2018 var det meningen att de nya kraven på tullager skulle träda i kraft men detta är nu uppskjutet till 1 november 2018. Den nya tullagerförfarandet innebär stora förändringar för innehavare av tullager då alla tidigare tillstånd nu omprövas av Tullverket. Bland annat skall nya meddelanden samt ny typ av bokföring införas. CargoIT har varit tidigt ute och har redan nu kunder i drift med de meddelanden som hittills finns tillgängliga hos Tullverket.

  Hör av dig till CargoIT så kan vi hjälpa dig med både vägledning i din omprövning samt diskutera och föreslå systemlösningar som passar ditt företag.

  Tel: 08-594 806 30  Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

   
 • Nyhetsbrev CargoIT februari

  Månadsbrev feb urklipp

  Läs hela nyhetsbrevet HÄR

   

Nya kunder

Budbilar/Transport Service Sverige AB väljer CIS Transport (2018-05-14)

Budbilar/Transport Service Sverige AB väljer fortsatt CargoIT genom en uppgradering till CIS Transport. I lösningen ingår bl.a. kundwebb samt Chaufförs-APP. 

 

Göteborgs Fryshus Service AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2018-05-14)

Göteborgs Fryshus Service AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring.

 

A.L.I Frakt AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2018-04-17)

A.L.I Frakt AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring samt meddelanden kring detta, såsom transitering och tullagerdeklaration. 

 

Jata Cargo AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2018-04-11)

Företaget kommer att nyttja speditionsmodulen med stöd för väg och sjö. CIS Spedition kommer att köras integrerat med CIS Tull samt att lösningen även innefattar bl.a. integration mot ekonomisystem, stöd för e-fakturor samt kundwebb. 

 

Svecon Freight AB, Andersson & Lundqvist AB samt Gävle Skeppsklarering AB väljer CIS (2017-12-14)
Företagen kommer att använda CIS Spedition 3.0 med stöd för alla transportsätt, CIS Tull 3.0 ASP med tullagerbokföring och upplägg genom nya standarddeklaration samt CIS Lager/3PL. I lösningen ingår även integration mot ekonomisystem samt kundwebb för track & trace och bokning.

 

Fällkniven i Boden AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-11-22)

Fällkniven i Boden AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullagerbokföring.

 

CPN cargo-partner Network AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-11-21)

CPN cargo-partner Network AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för sin tullhantering. I lösningen ingår funktionalitet som bland annat stödjer tullagerdeklaration samt tulltaxan för att automatiskt få fram avgifter och information kopplade till varukoderna som används. 

 

Ingstad & CO AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 ASP (2017-10-11)

Företaget kommer att använda speditionsmodulen med stöd för väg, sjö och flyg. En integration mellan CIS Spedition och CIS Tull gör att orderinformation överförs mellan modulerna vid skapande av tulluppdrag. I lösningen ingår även integration mot ekonomisystem samt matchning för CASS-fakturor och tullräkning. 

Malmö Flygfraktterminal AB väljer CIS Tull 3.0 (2017-09-22)

Malmö Flygfraktterminal AB väljer CIS Tull 3.0 för sin tullhantering. Nu kan MFT på ett bättre sätt integrera sina tullflöden med Cargo Center.

 

Nordtrafik AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-09-21)

Nordtrafik AB väljer CIS Tull 3.0 för sin tullhantering och tullagerbokföring.

 

DHL Global Forwarding väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-08-29)

DHL Global Forwarding har valt en lösning med CIS Tull 3.0 ASP till sin verksamhet. De kommer använda sig av systemet med nyutvecklade moduler och integrationer som gör att lösningen ger dem det stöd som de behöver vid tullhantering. CargoIT ser fram emot ett givande samarbete.

 

PANTOS LOGISTICS U.K NORDIC väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-08-29)

PANTOS LOGISTICS U.K NORDIC, dotterbolag till LG Group, har valt en lösning med CIS Tull 3.0 ASP. I systemet kommer de att hantera sitt tullager med bokföring och alla elektroniska meddelanden.

 

JEK FORWARDING AB väljer CIS Spedition 3.0 och CIS Tull 3.0 (2017-07-10)

JEK FORWARDING AB har valt en lösning med CIS Spedition 3.0 med stöd för väg, sjö och flyg. De kommer även att använda CIS Tull 3.0 dit orderinformation skickas för skapande av tulluppdrag. I lösningen ingår även CargoITs nya kundportal samt integrering mot ekonomisystem.

 

Uddevalla Hamnterminal väljer CIS Helhetslösning (2017-06-07)

Företaget har valt att på CargoITs nya plattform använda sig av en helhetslösning bestående av CIS Spedition 3.0, CIS Tull 3.0 och CIS Lager. De kommer även att nyttja det nya förfarandet för upplägg på tullager samt tullagerbokföring.

 

Fresh Asian Import Stockholm AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-05-08)

Fresh Asian Import Stockholm AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för hantering av importärenden.

 

NTEX AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 ASP (2017-03-31)

NTEX AB har vält en lösning med CIS Spedition 3.0 med stöd för flyg och sjö. De kommer även att använda CIS Tull 3.0 för sin tullhantering dit orderinformation skickas för skapande av tulluppdrag. I lösningen ingår integrering mot ekonomisystem. 

 

E.ON Sverige väljer CIS Tull 3.0 ASP och elektronisk tullagerjournal (2017-03-29)

Enheten i Kalrshamn kommer registrera sina tullärenden samt EU-gods som lagras tillsammans. 

 

Götene Kyltransporter AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-03-07)

Företaget väljer CIS Tull 3.0 ASP för ärendebaserad tullagerjournal samt transiteringar.

CIS DriverVi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

CargoIT AB | Anton Tamms väg 1, 194 34 Upplands Väsby | www.cargoit.se | 08-594 806 30 | contact

Partners

Breadcrumbs