CIS Moduler

Modulerna presenteras

Helhetslösningar

Effektivisera din verksamhet

Appar

iOS & Android

Molntjänst

Låt CargoIT sköta drift & underhåll

Nyheter

 • AIR CARGO WEEK uppmärksammar CargoITs samarbete med CHAMP Cargosystems angående elektronisk bokning av flygfrakt

  Läs mer om när AIR CARGO WEEK skriver om CargoITs och CHAMP Cargosystems gemensamma satsning på bokning av elektronisk flygfrakt:

  http://www.aircargoweek.com/traxon-connects-cargoit-ab-iata-cargo-xml/

   
 • CargoIT om de nya bestämmelserna hos Tullverket den 19 april

  Driftsättningen av standardeklarationer från Tullverket inväntas fortfarande efter en tids fördröjning. I dagsläget har varken slutprov eller vidare dokumentation kring förfarandet publicerats. CargoIT följer processen noga för att så snart Tullverket publicerat informationen kunna påbörja testning och godkännande av CIS Tull, detta för att kunna erbjuda kunder och marknaden lösningar som underlättar de nya bestämmelserna för import och export.

  CargoIT kommenterar de nya bestämmelserna och hur det påverkar nuvarande företags export och import i Tullverkets webbseminarier den 19:e och 26:e april. Båda med tiden 13.00-15.00. Mer info om hur du följer seminarier här .

   
 • Helhetslösning av systemstöd är idag helt avgörande inom logistik

  Som första aktör inom IT-lösningar för logistikbranschen knyter CargoIT ihop logistikföretagens olika verksamhetsprocesser i en unik plattform kallad CIS – Cargo Information System. I den ingår valbara moduler inom spedition, transport, tull och lager.

   

  - Ökade krav på kund- och leveransservice samt system som ökar företags effektivitet och lönsamhet gör att intresset för IT-lösningar är mycket påtagligt. I en bransch som just nu växer både nationellt och internationellt och samtidigt genomgår stora förändringar krävs det att hålla sig uppdaterad för att kunna möta morgondagens utmaningar, detta för att kunna dra fördel av den växande marknaden, säger Joel Winninge vice VD CargoIT.  

   

  En helhetslösning medför en samlad översikt över verksamheten och alla dess delar vilket underlättar styrning och planering av den. En sådan lösning ger också ökad möjlighet till uppföljning och utvärdering av verksamheten som helhet samt varje del för sig. Företag inom logistik- och transportbranschen har vanligen flöden som genomgår flera olika, både interna och externa, verksamhetsområden som exempelvis upphämtning, lagring, omlastning, transportbokning, förtullning och leverans. Desto fler processer som ingår i ett flöde, desto större är behovet idag av en översiktsbild.

  Läs mer...  

Nya kunder

 
NORDISK TULLSERVICE & SPEDITION AB väljer CIS Tull 3.0 ASP för elektronisk tullagerjournal (2017-03-13)

Företaget har valt CargoIT's elektroniska tullagerjournal som har tagits fram enligt Tullverkets nya krav.

 

Götene Kyltransporter AB väljer CIS Tull 3.0 ASP (2017-03-06)

Götene Kyltransporter har valt en lösning med CIS Tull 3.0 ASP för sin ärendebaserade tulljournalföring av sitt Tullager för att uppfylla de nya Tullagerjournalkraven. Dessutom kan Götene Kyltransporter nu agera godkänd mottagare av transiteringar fullt ut med egen elektronisk kommunikation med Tullverket.

 

Fracht Sweden AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 (2017-02-24)

Fracht Sweden har valt en integrerad lösning med CIS Spedition och CIS Tull, med drift i molnet hos CargoIT. I lösningen ingår bland annat funktionalitet för e-AWB samt integration mot ekonomisystem 

 

Unitrans Shipping & Transport AB väljer uppgradering till CIS Spedition 3.0 (2017-02-17)

Företaget väljer att gå över på CIS Spedition 3.0  i molnet med koppling mot CIS Tull. I lösningen ingår file-upload vilket möjligör sparande av olika dokumentyper och bilder på ordernivå.

 

H.Distribution AB väljer CIS Lager/3PL (2017-02-14)

Företaget ser stor nytta i att digitalisera flödet samt möjlighetet att kunna erbjuda kunderna inloggningsmöjligheter för att i realtid se aktuellt lageraldo och statistik. I lösningen ingår den nya funktionen att kunna sätta tullstatus på godsnivå, det menas med att man i lageröversikten samt i rapporter kan se om godset har status EU eller är kopplat till ett G-nummer.

 

AA International AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 från CargoIT (2016-11-22)

AA International har valt en modern integrerad lösning med Speditions- och Tullsystem. De har även valt att inkludera funktionalitet för e-AWB, elektronisk hantering av CASS, integration mot affärssystem samt ärendebaserat tullager.

 

Imex Lagerservice AB väljer CIS TUll 3.0 ASP (2016-10-17)

Företaget har valt CIS Tull 3.0 ASP för tullagerlagerjournalen samt elektroniska UTL.

 

Conroute Group AB väljer CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0 från CargoIT (2016-09-26)

Koncernen med sina två dotterbolag Conroute AB samt Conroute Air & Sea AB, har valt en integrerad lösning med Speditions- och Tullsystem. Utöver det ingår också funktionalitet för E-AWB, file-upload, integration mot affärssystem, kundwebb och EDI-orderimport.

 
Helsingborg Cargo Center AB väljer helhetslösning från CargoIT med moduler för spedition/transport, lager, tull och tullager (2016-09-22)

Företaget har valt ett helhetskoncept med tillval som CIS Transport APP, tranportbokning med Unifaun, file-upload och integration mot affärssystem. 

 
JAB Logistic AB väljer CIS Tull 3.0 ASP med nya förfarandet standardtulldeklaration för upplägg på tullager (2016-09-15)

JAB Logistic kommer att sköta upplägg på tullager med tullsystemet samt använda den elektroniska tullagerjournalen för bokföring.

 

Nordic Bulkers AB väljer CargoIT’s helthetslösning för sin tull, lager och transportadministration (2016-07-25)

Nordic Bulkers har valt CargoIT som leverantör för en helintegrerad lösning för flödet av tullvaror och gemenskapsvaror i Wallhamn. Detta kommer att effektivisera arbetet och göra det mer användarvänligt. Lösningen ingår hela CargoIT’s produktsortiment med de olika modulerna CIS Tull 3.0, CIS Spedition 3.0, CIS Lager och tullager. Transportbokning kommer ske med Unifaun WEB-TA som är integrerad med CIS.

 
Transab AB  satsar på CIS Kombiterminal (28-06-2016)

CargoIT kan meddela att Nässjö kombiterminal väljer att satsa på CargoIT´s system anpassat för containerhantering.

Systemet ska dels konverteras till Java Web Start samt att två olika orderimporter ska tas fram, för att effektivisera arbetet för inkommande och utgående containers.

 

 

Aktiebolaget Rydéns i Gnosjö – Automatiserat artikelbaserat tullager

Mattias Einebrant
Den integrerade lösningen, tillsammans med att CIS Tull 3.0 är molnbaserat, gör arbetet flexibelt, enkelt och kostnadseffektivt. CIS Tull 3.0 är en del av det dagliga arbetet.
Mattias Einebrant Lageransvarig

Kerry Logistics (Sweden) AB - CIS Spedition 3.0 & CIS Tull 3.0

Torbjörn Hagberg
Vi upplever CIS Spedition 3.0 som flexibelt och lättöverskådligt, det ger oss en bra kontroll över våra intäkter och kostnader på detaljerad nivå.
Torbjörn Hagberg VD

Rapido Klara Transport AB - CIS Transport

Lars-Gunnar Berghel

Vi var mycket nöjda med vårt tidigare transportsystem och CargoIT som systemleverantör och i takt med att våra kunder började kräva elektronisk transportbokning samt möjligheter att följa status på lagda bokningar, så insåg vi behovet av ett modernt transportsystem för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftiga. Med webbaserade CIS Transport känner vi att vår verksamhet är rustad med ett transportsystem för framtiden, som uppfyller våra kunders ökande krav.

Lars-Gunnar Berghel VD
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

CargoIT AB | Anton Tamms väg 1, 194 34 Upplands Väsby | www.cargoit.se | 08-594 806 30 | contact

Breadcrumbs