Nu släpper vi en ny Tullagerbokföring som fått ett ordentligt lyft för att moderniseras och effektiviseras för att förenkla användandet med nya effektiva funktioner. Den nya Tullagbokföringen innebär en enklare visualisering av tullagerbokföringen samt bättre hantering av upplägg och uttag. 

Bland annat finns en ny händelselogg som visar vilka rader som redigerats eller hanterats historiskt för enkel uppföljning. Vid utsökning av tullagerbokföringen visas aktuellt saldo för varan tydligt för att man enkelt ska kunna se vad som finns på lagret. Vi kommer i höst att bjuda in till webbseminarium där möjlighet till utbildning kommer att finnas. Vill du redan nu veta mer ta gärna kontakt med Jonas Barsing, produktchef.
Tel +46 (0)72 54 55 668, mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Vi ser fram emot hösten med inspirerande seminarier och spännande projekt tillsammans med er, men först vill vi önska er en fin sommar.

Supporten är öppen hela sommaren och vi finns tillgängliga mellan 8.30 och 16.00 from 15:e juni till 15:e augusti

Skickar med en vänlig påminnelse om att se över CSR-certifikat så att de inte går ut under sommaren, utan certifikatet kan man inte skicka deklarationer.

Glad Sommar önskar vi på CargoIT

Tullverket har beslutat att inte införa den nya hanteringen för anläggning för tillfällig lagring som planerat den 1 februari 2019. Orsaken är att EU-kommissionen har lämnat ett förslag som innebär stora förändringar i fråga om vilka uppgifter som ska lämnas. 

EU- kommissionens arbetsgrupp har konstaterat att det finns mycket stora skillnader mellan den nuvarande lagstiftningen i bilaga B och de it-system som berörs av uppgifterna, exempelvis NCTS, AES och ICS2. Harmonisering mellan systemen i de olika medlemsländerna är nödvändig för att systemen ska kunna fungera ihop. Detta gäller inte minst den uppdaterade summariska införseldeklarationen som ska driftsättas år 2021.

Tullverket arbetar nu vidare med att planera för när vi kan starta upp arbetet igen. I dagsläget vet de inte när det kommer att vara klart men troligtvis tidigast under år 2020.

Moderna och effektiva IT- och logistiklösningar för industrin och tillverkande företag

Moderna och effektiva IT- och logistiklösningar för industrin och tillverkande företag. Med integrerade moduler för Transport och Tullhantering kan ditt företag ta full kontroll över verksamhetens processer. Slipp onödig outsourcing av företagets logistikflöden och få istället all nödvändig information tillgänglig inhouse via en och samma plattform- CIS- Cargo Information Systems. CargoIT erbjuder tredje generationens IT-system inom spedition, transport, lager och tull - CIS. De ingående modulerna är användarvänliga och intuitiva.  De är uppbyggda för att vara enkelt anpassningsbara för olika behov gällande användning/användare/teknik. En stor fördel med den nya tekniken är att systemen blir helt skalbara, dvs. man kan ha tillgång till samma funktionalitet i ett litet användarsystem för en användare som i det stora företagets system med flera hundra användare. Plattformen är webbaserad med modulerna integrerade i molnet.

Export och import mellan Norge, Örebroregionen och hela Sverige kan effektiviseras

Norge är en av Sveriges viktigaste handelspartners och exportländer. Basen utgörs av tillverkande och industriföretag som är navet för svensk tillväxt. Örebroregionen spelar en viktig roll när det gäller logistikflöden och inte minst godstransporter. Bara mellan 2017 och 2018 ökade exporten med 15 procent mellan Sverige Norge, detta trots att många företag och företagare möter och upplever stora hinder just gällande export och import länderna emellan. Business Sweden visar i en rapport att hela 65 procent är missnöjda med sina distributörer. Potentialen att effektivisera och intensifiera handeln mellan länderna är mycket stor. Som en ledande IT leverantör av logistiklösningar erbjuder CargoIT lösningar för att förenkla ditt företags hantering av export och import mellan Sverige, Norge och globalt.  

Turnfunktion- kör raka vägen mellan länderna och slipp ombud

I vårt system CIS- Cargo Information System slipper du krångliga ombud för dina export- och importdeklarationen. Istället skapar du enkelt exportdeklaration i Sverige som då samtidigt skapas i Norge. På så sätt är alla papper för deklaration länderna emellan klara och chauffören kan köra raka vägen över gränserna. Informationen om tullförfarandet finns integrerat och tillgängligt i företagets nuvarande affärssystem och onödig byråkrati kan undvikas.

Sida 1 av 12

Breadcrumbs