Den nya tullagerförfarandet innebär stora förändringar för logistikbranschens alla innehavare av tullager då alla tidigare tillstånd nu omprövas av Tullverket. Bland annat skall nya meddelanden samt ny typ av bokföring införas.

CargoIT har varit tidigt ute och är nu klara med alla slutproven och godkända av Tullverket för Tullagermeddelanden. CargoIT är även först ut att vara klar med tillfälligt lager och dess elektroniska utlämningssedel TSPR.

- "CargoIT fortsätter att vara en stabil leverantör av Tullsystem och är glada över att redan nu kunna vara igång i skarp drift med de nya kraven som ställs", säger Christina Wiklund, ägare CargoIT.

Välkommen till CargoIT´s seminarium i Göteborg den 23 maj som gästas av Lars Hjälmered, vice ordförande i riksdagens näringsutskott samt Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren. De kommer bl.a. att tala om hur sjöfrakten har påverkats av hamnkonflikten i Göteborg samt om hur Brexit kan komma att innebära nya handelshinder för branschen.

 

Program:

8.30 - 8.45: Registrering och kaffe
8.45 - 9.00: CargoIT hälsar välkomna
9.00 - 10.00: Lars Hjälmered (M), riksdagsledamot från Västra Götaland och vice ordförande i riksdagens näringsutskott talar om hur hamnkonflikten i Göteborg påverkat Sveriges hamnar och om framtidens import- och exportmöjligheter inom IT- och logistikbranschen. Tid för frågor finns.
10.00 - 10.30: CargoIT och INTTRA Alliance om hur den nya gemensamma satsningen på sjöfrakt kan effektivisera, modernisera och öka lönsamheten för verksamheter inom sjöfrakt.
10.30 - 10.50: Fika och mingel
10.50 - 11.50: Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren, rådgivare inom bl.a. tull, export- och importrelaterade frågor talar om Brexit som kommer ha stor påverkan på företag inom logistikbranschen med bl.a. nya handelshinder. Tid för frågor finns.
11.50 - 12.30: CargoIT om CIS Cargo Information System-  tredje generationens heltäckande IT-system för logistikbranschen. Moderna, molnbaserade och användarvänliga moduler som är skalbara inom tull, spedition, transport och lager/3PL möter dagens behov och skapar förutsättningar för branschens företag. 
12.30 - 13.00: Sammanfattning och frågor            
13.00: Möjlighet till demo och att prata med CargoIT’s medarbetare om CIS
Varmt välkommen!
Christina Wiklund, ägare CargoIT

Tid och plats:

Läppstiftet, lokal Viking, Lilla Bommen 1, Göteborg

Datum: 23:e maj, Tid: 08:30 – 13:00  

 

Anmälan:

(Stängd)

 
Vid frågor, kontakta gärna: 
Felicia Nordqvist, CargoIT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070-413 06 33

Nu finns en uppdaterad version av modulen för Intrastat tillgänglig hos CargoIT för rapportering till SCB. Den nya modulens funktionalitet förenklar hanteringen för företagens registrering genom att ett minimum av data behöver registreras. Modulen finns integrerad i CIS Tull 3.0 men kan även köras som separat modul. Registrering av ärenden görs direkt i modulen eller via EDI från annat system och varje ärende, alternativt periodvis, kan sändas elektroniskt till SCB vid valt tillfälle. Systemstöd ges vid registrering av ärenden genom bl.a att fakturavärde och vikt räknas ner per respektive varurad. Systemet lär sig allt eftersom vilka varukoder med tillhörande information som tidigare använts. Nollrapporter skapas med automatik för period då inga ärenden registrerats. Som ombud finns möjlighet att ta ut debiteringsunderlag innehållande information om utförda ärenden samt möjlighet att skapa fakturor utifrån utförda intrastatärenden. 

CargoITs logistiksystem CIS har sedan en längre tid varit välintegrerat med Vismas olika ekonomisystem och torsdag den 26 april finns vi på plats på Visma Spcs Integrationsmässa i Göteborg och berättar mer om fördelarna med CIS. Mässan har kostnadsfritt inträde och öppet mellan kl. 10.00-14.00.

 

Plats: Brewhouse, Åvägen 24, Göteborg

Anmälan till mässan kan göras på Vismas hemsida här.

Hoppas vi ses på plats!

SAVE THE DATE- 23 maj håller CargoIT seminarium i Göteborg - Vi har glädjen att berätta att vice ordförande i riksdagens näringsutskott, Lars Hjälmered, riksdagsledamot från Göteborg, kommer att tala på CargoIT´s årliga seminarium om hur hamnkonflikten i Göteborg har påverkat Sveriges hamnars förutsättningar och om framtidens import- och exportmöjligheter inom IT- och logistikbranschen. Detaljerad info om hela programmet och hur du anmäler dig kommer!

 

lars hjälmered

 

Sida 1 av 9

Breadcrumbs