Nu släpper vi en ny Tullagerbokföring som fått ett ordentligt lyft för att moderniseras och effektiviseras för att förenkla användandet med nya effektiva funktioner. Den nya Tullagbokföringen innebär en enklare visualisering av tullagerbokföringen samt bättre hantering av upplägg och uttag. 

Bland annat finns en ny händelselogg som visar vilka rader som redigerats eller hanterats historiskt för enkel uppföljning. Vid utsökning av tullagerbokföringen visas aktuellt saldo för varan tydligt för att man enkelt ska kunna se vad som finns på lagret. Vi kommer i höst att bjuda in till webbseminarium där möjlighet till utbildning kommer att finnas. Vill du redan nu veta mer ta gärna kontakt med Jonas Barsing, produktchef.
Tel +46 (0)72 54 55 668, mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Tullverket har beslutat att inte införa den nya hanteringen för anläggning för tillfällig lagring som planerat den 1 februari 2019. Orsaken är att EU-kommissionen har lämnat ett förslag som innebär stora förändringar i fråga om vilka uppgifter som ska lämnas. 

EU- kommissionens arbetsgrupp har konstaterat att det finns mycket stora skillnader mellan den nuvarande lagstiftningen i bilaga B och de it-system som berörs av uppgifterna, exempelvis NCTS, AES och ICS2. Harmonisering mellan systemen i de olika medlemsländerna är nödvändig för att systemen ska kunna fungera ihop. Detta gäller inte minst den uppdaterade summariska införseldeklarationen som ska driftsättas år 2021.

Tullverket arbetar nu vidare med att planera för när vi kan starta upp arbetet igen. I dagsläget vet de inte när det kommer att vara klart men troligtvis tidigast under år 2020.

Vi ser fram emot hösten med inspirerande seminarier och spännande projekt tillsammans med er, men först vill vi önska er en fin sommar.

Supporten är öppen hela sommaren och vi finns tillgängliga mellan 8.30 och 16.00 from 15:e juni till 15:e augusti

Skickar med en vänlig påminnelse om att se över CSR-certifikat så att de inte går ut under sommaren, utan certifikatet kan man inte skicka deklarationer.

Glad Sommar önskar vi på CargoIT

Sida 1 av 12

Breadcrumbs