Nyhetsbrev CargoIT juni

Månadens nyhetsbrev handlar om förberedelser inför framtiden. CargoIT gläds åt godkännande av slutprov för CWHOP – tullagerdeklaration/standarddeklaration för hänförande till tullager och Christina Wiklund delger sina tankar kring Brexit i en artikel i DI – Intelligent Logistik. Slutligen sammanfattas seminariet som CargoIT anordnade i slutet av maj med ämnen rörande framtidens logistik i en artikel i Transport Logistik idag.


CargoIT har fått slutproven godkända av Tullverket angående standarddeklaration

CargoIT fick under måndagen den 22a maj sina tester godkända för CWHOP – tullagerdeklaration/standarddeklaration för hänförande till tullager. Vi är mycket stolta över att vara tidigt ute och troligen först, om inte bland de första, med att få testerna godkända. Efterlängtad implementering ut till kund kan nu genomföras med en uppdaterad tullagerbokföring kopplad till CWHOP meddelanden.

Kontakta CargoIT för mer information om vad detta kan innebära för din verksamhet.


Christina Wiklund, ägare CargoIT, intervju i DI - Intelligent Logistik- om att Brexit kommer påverka logistikkedjorna i stortScreen Shot 2017 05 22 at 08.28.55download

Enligt Christina Wiklund, ägare CargoIT, kommer Brexit att påverka logistikkedjorna i stort. – Det är något vi redan märker att företagen oroar sig för innan regler och bestämmelser är fastställda. Det kommer att behövas någon form av tullförfarande, med längre ledtider vid export och import som följd. Allt kommer att ta längre tid. Kortare ledtider är en av nyckelfrågorna för handelsföretag idag, att det går åt fel håll är bekymrande. Det går inte att räkna med att allt ska lösa sig, menar Wiklund.

– Mitt råd är att ha med sig tullverket från början i det man vill göra, så att man inte gör onödiga, kostsamma fel. Brexit öppnar för fallgropar men också för nya flexiblare och smartare systemlösningar inom gränsöverskridande logistik. – Det blir också kanske ännu mer värdefullt i framtiden med välfungerande systemstöd, säger Christina Wiklund.

Läs hela intervjun här


Transport Logistik idag rapporterar från CargoIT´s seminarium på Arlanda

I månadens Transport Logistik idag kan en läsa om seminariet som CargoIT anordnade den 23e maj på Arlanda flygplats. Fokus låg på flygfrakt och framtidens logistik och artikeln är skriven av Anders Karlsson som var på plats och dokumenterade förmiddagen i skrift och bild. Artikeln redogör för Nils Pauls föredrag om den nya flygstrategin som regeringen har tagit fram och om aktuella händelser i logistikbranschen. Den sammanfattar även det gemensamma föredraget om satsningen på e-freight som hölls av CargoIT och CHAMP Cargosystems. Använding av ett modernt och lättanvänt gränssnitt, XML, tillgodoser krav och behov inom e-freight.

Läs hela artikeln här

Breadcrumbs