Frånvarande: Henrik Ekblad, Utvecklingsansvarig

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

 

Vision

CargoIT ska vara den självklara IT-partnern för transport- och logistikbranschen


Affärsidé

Baserat på lång erfarenhet och hög kompetens inom transport och logistik ska CargoIT skapa IT-lösningar som effektiviserar och ökar lönsamheten i kundernas verksamhet

 

 

Lär dig mer om CargoIT och varför vi är den självklara IT-partnern för transport- och logistikbranschen

CargoIT är ett logistikföretag i Stockholm inom systemutveckling med inriktning mot logistikbranschen - totalt har vi cirka 150 avtalskunder. Sedan starten på 80-talet har över 300 installationer genomförts över hela landet. Med över 25 års samlad kompetens och erfarenhet från olika delar av transportbranschen har CargoIT utvecklat en djup förståelse för logistikmarknaden och dess behov.

Företaget har huvudkontor i Upplands Väsby (Stockholm) och levererar  IT-stöd till allt ifrån små till stora företag inom olika branscher såsom transport, spedition, lager, detaljhandel, industri mm. Vi erbjuder moduler som hanterar flöden för spedition, transport, lager, tull och tullager. Dessa kan sättas ihop till helhetslösningar.  

 

Cargo Information System

Vi använder vår långa erfarenhet inom IT-lösningar för transport- och logistikbranschen och bygger idag tredje generationens system inom dessa områden på en gemensam plattform. Vi har namngett den CIS - Cargo Information System. Faktumet att systemen är byggda på samma plattform innebär att modulerna är helt integrerade med varandra.

Detta är en webbaserad lösning och åtkomst kan fås i molnet, vilket möjliggör att systemen kan användas på alla typer av utrustning, från traditionella arbetsplatser till surfplattor och mobiltelefoner.

Systemen är användarvänliga och intuitiva genom att de är uppbyggda och enkelt anpassningsbara för olika behov beroende på användning/användare/teknik. Vi tror att det är viktigt med flexibilitet, således kan kunden i efterhand välja moduler med ny funktionalitet efter behov.

 

Exempel på kunder är:

DHL Global Forwarding

Kerry Logistics (Sweden)

Scandinavian Shipping & Logistics

JEK Forwarding

Conroute Group

NTEX

Stena Line

Vänerexpressen

MQ

IKEA

Stockholmsmässan

Clas Ohlson

Mondelez International

Clear Channel

Unilast

Södra Skogsägarna

Cargo Center

med flera...

 

 

 

Breadcrumbs